Suva Gradnja

Suva Gradnja

Gips je idealan građevinski materijal koji je ekološki i koristi se hiljadama godina.

Sistemi suve gradnje se upotrebljavaju za izvođenje u enterijeru: pregradnih zidova, spuštenih plafona, potkrovlja, plivajućih podova, oblaganja zidova .Pružaju odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju, zaštitu od požara, buke, zračenja i škodljivih isparenja u vazduhu, reguliše klimu u prostoriji a pri tome je cena gips ploče povoljna a prednosti lako uočljive. Dakle, gips pruža najbolji odnos kvalitet-cena i zato je preko 100 godina gipskartonska ploča nezamenljiva za sve pozicije unutrašnjih radova.

Funkcionalnost sa gips sistemima značajno smanjuje troškove gradnje. Skraćenja vremena izvođenja radova u odnosu na klasičnu gradnju iznosi čak i do pet puta. Ugradnja je izuzetno jednostavna i obuka traje oko 3 dana. Lako provođenje instalacija kao i mogućnost demontaže, olakšavaju eksploataciju objekta. Materijali su laki za transportovanje i moguće je raditi u zimskim uslovima, što je kod klasične gradnje teško izvodljivo.

 

Sistem podrazumeva montažu lake metalne potkonstrukcije, umetanje izolacije i instalacija i oblaganje gips pločama. Montaža je suva, odnosno gips ploče i metalna potkonstrukcija šrafe se elektro-uvrtačem.

Prednosti gips unutrašnjeg oblaganja potkrovlja i fasadnih zidova, sa stanovišta građevinske fizike, su u prvom redu očuvanja toplote u prostorijama zimi, odnosno sprečavanje prodora toplote leti. Unutrašnje termoizolaciono oblaganje gips pločama je daleko jeftinije u odnosu na fasadno termoizolovanje, a posebno je pogodno kada se adaptira stan u visokoj zgradi. Korišćenjem parne brane kod unutrašnjeg termoizolacionog oblaganja eliminišemo i vlagu na zidovima.

 

Sve u svemu, gipskarton sistem pruža lako, brzo i kvalitetno izvođenje. Samim tim daje nam mnoge mogućnost za kreativnih rešenja u dekoraciji prostora.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.