Značaj ISOFOAM folije

Značaj ISOFOAM folije

Značaj ISOFOAM folije

Zahtevi koji se u današnje vreme postavljaju pred građevinske objekte su sve stroži i kompleksniji. Okružuje nas buka iz raznih izvora i ona se tretira kao vid zagađenja životnog okruženja. Isofoam folije pružaju najbolju kombinaciju zvučne i termičke izolacije. Kako su svojstva termoizolacionih materijala širem krugu korisnika uglavnom poznate, napomenućemo ovde samo da Isofoam obezbeđuje koeficijent provodljivosti λ=0,035 w/m2K što ga svrstava u klasu odličnih izolatora zajedno sa grupom drugih poznatih termoizolacionih materijala.

Pored ove osobine Isofoam folija je veoma dobar isolator buke. Polietilenska pena od koje je napravljen Isofoam folija dizajniran je da savršeno prigušuje strukturne buke. To je buka koju čujete kada komšija iznad ili pored hoda ili bilo kakvim drugim dejstvom proizvede zvuk koji se prenosi kroz gradjevinske elemente. Prigušuje i zvuk prolaska vode kroz kanalizacione cevi.

Isofoam materijal ima zatvorenu, finu strukturu ćelija koja je ispunjena vazduhom. Zidovi ćelija su fleksibilni i apsorbuju vibracije koje dolaze do poda i svih drugih konstrukcionih delova objeka. Zatvorene ćelije obezbeđuju funkciju parne brane, pošto Isofoam ne apsorbuje vodu i ni pod kakvim dodatnim uticajama (nagomilana vlaga usled razlike temperature) ne gubi svojstvo izolatora.

Podela proizvoda prema upotrebi

ISOFOAM IF 2 mm i 3 mm penasta polietilenska folija (LD-PE)

Područje primene:  Položen na plutajući beton ili košuljicu daje fleksibilnu podlogu za parket i laminatne podove u prostorijama sa niskim prometom, sa umerenim kapacitetom opterećenja i normalnim akustičkim opterećenjem. Istovremeno je pogodan i za kompenzaciju malih neravnina na suvim podlogama. U slučaju nedovoljno suve podloge potrebno je koristiti PE foliju debljine 0,05 mm.

Stepen prigušenja zvuka ugrađena u laminatni pod od 7 mm:
ISOFOAM IF 2 mm: 19 dB
ISOFOAM IF 3 mm: 20 dB

ISOFOAM IF 5 mm i 10 mm penasta polietilenska folija (LD-PE)

Područje primene: Zvučna izolacija ujedno i fleksibilan plivajući sloj kod lakih betonskih podova i košuljica.  Posebno je pogodan za tehnološko pokrivanje betonskih konstrukcija npr. u slučaju betoniranja zimi za pokrivanje sloja svežeg betona. U ovim slučajevima folija može da se upotrebi više puta.

Isofoam od 5mm se koristi kod podova koji nisu teži od 90kg/m2. Položena ispod 4-5cm debele košuljice za 17dB smanjuje udarnu buku. Kod ugradje između proizvoda Isofoam i betonskog poda potrebno je postavljanje PE folije minimalne debljine 0,15 mm kao tehnološku izolaciju.

Ovde je posebno bitno postaviti i Isofoam dilatacione trake od 5 mm ili od 10 mm do zidova, svuda u krug, kako bi se izliveni estrih/ravnajući sloj bio skroz zvučno odvojen od konstrukcijskih elemenata zgrade.

ISOFOAM LF-ALUPET penasta polietilenska folija (LD-PE), debljine 2, 3 ili 5 mm, kaširana metaliziranim slojem.

Područje primene:

ISOFOAM LF-ALUPET 2 i 3 mm: Za unutrašnju upotrebu bez UV zračenja, kao toplotno reflektujuća površina, postavljena iza radijatora, sa metaliziranom stranom okrenutom ka unutrašnjosti. Fiksira se sa lepkom bez rastvarača ili mehanički.

ISOFOAM LF-ALUPET 5 mm: fleksibilan plutajući sloj kod betona i košuljica kada se radi podno grejanje. Izravnava manje greške poda i izoluje zvukove.Postavlja se sa ALU površinom prema gore da reflektuje toplotu prema unutrašnjosti prostorije.Može se postaviti i između betona i toplotne izolacije.

Podne folije su prilagodljive svim površinama, imaju malu težinu, pa ne opterećuju konstrukciju zgrade, lako se obrađuju, vodonepropusne su i nisko paropropusne, otporne su na sve hemijske uticaje građevinskih materijala, bez mirisa su.

Isofoam je prijatelj prirode. Izradjen je od polietilena, koji se koristi za pakovanje prehrambenih proizvoda i netoksičan je! Višestruko je reciklabilan. Prilikom primene nema prašine niti otpada. Ova zelena karakteristika (ekološki prihvatljiv) ga dodatno izdvaja od drugih materijala koji se koriste kao zvučna izolacija.
 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.