Szárazépítészet

Szárazépítészet

Szárazépítészet

 A gipszkarton lapok, illetve a gipsz évszázadok óta használt környezetbarát építészeti anyag. A szárazépítészeti rendszereket a belsőpítészeti megoldások kivitelezésére –  válaszfalak, álmennyezetek, tetőterek, esztrich padlók, vakolatok – használják.  Kiváló hő- és hangszigetelést, tűz-, zaj-, sugárzás-, illetve káros kipárolgás elleni védelmet biztosítanak. Mindemellett szabályozzák az épület hőháztartását is. Így ár-érték arány szempontjából könnyen beláthajuk, hogy milyen jelentős előnyei vannak a gipszkarton használatának. Nem csoda, hogy több mint száz éve használják beltéri munkálatoknál, hiszen megfelelő kivitelezése kiváló minőséget eredményez elfogadható áron. Bátran kijelenthetjük, hogy különböző belsőépítészeti megoldások pótolhatatlan elemévé vált mára.

 

 

Funkcionalitását tekintve nagy mértékben csökkentheti az építési költségek nagyságát. A klasszikus építészeti megoldásokhoz képest a munkálatok kivitelezési időtartamát akár ötödére rövidítheti. Beépítése rendkívül könnyen elsajátítható. Mind a beépítés, mind pedig a szétbontása egyszerű és gyors. Könnyen szállítható elemekről van szó, továbbá a téli beépítés is gond nélkül végezhető ellentétben más hagyományos konstrukciókkal, ahol ez alig lenne megvalósítható.

 

Önmagában egy szárazépítészeti rendszer beépítése a következő lépéseket foglalja magába:

  • könnyű fémváz összeszerelése
  • szigetelés beépítése,
  • épületgépészeti teendők (víz, villany, klimatizáció stb.), illetve a
  • gipszkarton lemezek beszerelése.

 

Az összeszerelés szárazon történik, illetve a fémváz és a gipkarton lapok összerakása csavarozással történik.

Építésfizikai szemszögből a tetőtéri és a homlokzati falak gipszbevonatának fontos tulajdonsága, hogy a téli időszakban megőrzik a hőt, a nyári időszakban pedig megakadályozzák a hő beáramlását az épületbe. A gipszkarton belső hőszigetelő bevonata jóval olcsóbb, mint a külső homlokzati hőszigetelés, és különösen jól alkalmazható magas épületbe tervezett lakásoknál, helyiségeknél. Ugyanakkor a belső hőszigeteléshez használt párazáró fólia használata a falak nedvesedését is kiküszöböli.

 

Összességében elmondhatjuk, hogy a gipszkarton könnyű, gyors és minőségi megoldást nyújt. Sok lehetőséget rejt magában, esztétikailag dekoratív és ár-érték arányban is kiváló eredményt ér el. 

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.