SIKA Antigelo OC - Mrazol 1kg

Stop Kondenz APSORBER VLAGE

MAPEI Primer G 1kg

Za zdraviji život bez suvišne vlage i kondenza.

824,00 RSD 730,00 RSD
Izaberite proizvod
komad
Dodaj u korpu
Uporedi
Opis proizvoda

Bez Apsorbera vlage:

Suvišna vlaga se zadržava na hladnim zidovima, tepisima, nameštaju, odeći i knjigama, čime omogućava povećano stvaranje alergena, grinja i buđi koji narušavaju zdravlje i oštećuju predmete.

SaApsorberom vlage:

Korišćenjem Apsorbera vlage sprečavate neželjena dejstva koja stvara suvišna vlaga i time omogućavate zdraviji život i duži vek trajanja predmeta.

Apsorber vlage je efikasno i jednostavno rešenje za eliminaciju suvišne vlage u svim prostorijama. Bešuman, neupadljiv, ne troši nikakvu energiju.

Apsorber vlage je plastična kutija (dimenzija 16 x 20cm, visine 14cm) koja se postavi na bilo kom mestu u prostoriji, i ukoliko ima suvišne vlage, apsorbuje je i sakuplja u donjem, providnom delu posude.

U gornjem delu apsorbera nalazi se tableta sa higroskopnom solju (kalcijum-hlorid) koja prirodnim putem vezuje samo suvišnu vlagu iz vazduha (kada je relativna vlažnost vazduha veća od 65%).

Stalnim korišćenjem apsorbera vlage preventivno se čuva zdravlje ukućana i sprečava nastanak astme i alergija.

  • Sprečava pojavu kondenzacije, a samim tim i buđi
  • Isušuje vlažne podrumske zidove u nedovoljno ventilisanim prostorijama
  • Sprečava pojavu plesni, kao i neprijatnog mirisa u ormanima sa odećom
  • Sprečava nastanak mikrospora buđi i bakterija koje izazivaju alergije i infekcije disajnih puteva
  • Stvara idealnu klimu za astmatičare i reumatske bolesnike
  • Štiti osetljive elektronske uređaje kao što su televizori, računari, kopir aparati, foto aparati i sl.
  • U slučaju poplave u stanu ili pucanja cevi, ubrzava proces isušivanja zidova
  • Neizostavno potreban uređaj za korišćenje u vikendicama i kamp-prikolicama i čamcima, naročito ukoliko se duže vremena ne koriste

U veoma vlažnim prostorijama već posle desetak dana može se primetiti efikasnost dejstva Apsorbera vlage. Višak ambijentalne vlage se vezuje za kristale soli u tableti. Smanjivanje količine vlage u prostoriji direktno utiče na sprečavanje pojave kondenza (odnosno buđi), truljenje materijala, vlaženje zidova…

Ne troši nikakvu energiju (ni struju ni baterije) i ne ispušta nikakav miris niti paru. Prilikom postavljanja tablete na rešetku, istisnuti tabletu iz otvorene kesice trudeći se da tableta ne dođe u dodir sa kožom.

Vazduh sa povećanom koncentracijom vlage prolazi kroz rešetkasti poklopac i hemijski se vezuje za so u tableti. Tableta se postepeno topi (rastvara) i pretvara u želatinoznu tečnost koja se sakuplja u donjoj posudi a dejstvo jedne tablete traje 1-4 meseca u zavisnosti od koncentracije vlage i temperature vazduha u prostoriji.

Kada se tableta istroši a posuda sa prikupljenom tečnošću napuni (maksimalno do jednog litra), potrebno je prosuti tečni sadržaj u kanalizaciju (ali ne u septičku jamu), isprati posudu i rešetku, osušiti ih, a zatim staviti novu dopunsku tabletu.

Kada se koncentracija vodene pare u prostoriji spusti do optimalnih 50% – prestaje dejstvo apsorbera vlage, čime je sprečeno preterano isušivanje vazduha u prostoriji. Dejstvo apsorbera se ne može videti trenutno, već nakon nekoliko dana, odnosno nedelja. Pravi rezultati su vidljivi tek nakon nekoliko meseci neprekidnog korišćenja.

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.