Az ISOFOAM fóliák jelentősége

Az ISOFOAM fóliák jelentősége

Az ISOFOAM fóliák jelentősége

Az építőipari létesítményeknek egyre szigorúbb és összetettebb követelményeknek kell megfelelni.  A különböző forrásokból származó zajszennyezésekre is úgy tekintünk, mint az élő környezet szennyezésének egy típusára. A hang- és hőszigetelési problémák legjobb megoldását Isofoam szerkezeti fóliák kombinációja eredményezi. A hőszigetelő anyagok tulajdonságai széles körben ismertek. Az egyik ilyen mérvadó tulajdonság a hővezető-képesség. Az Isofoam habfólia hővezető-képességi együtthatója: λ = 0,035 w / m2K. Ez az érték sorolja a már jól ismert kiváló hőszigetelő anyagok csoportjába.

Mindemellett az Isofoam fólia nem csak hőszigetelő, de hangszigetelő képessége miatt is jelentős. A polietilénhab, amelyből az Isofoam habfólia készül úgy van kialakítva, hogy tökéletesen elnyomja a szerkezeti zajt. Mit is jelent ez? A mindennapi nyelvre lefordítva ezek az alattunk / felettünk lakó szomszédok vagy akár a csatornahálózat okozta hanghatások, amelyeket  az épületszerkezeti elemek továbbítanak. Az Isofoam anyaga zárt finom cellás szerkezettel rendelkezik, amelyek levegővel vannak feltöltve. A cellák falai rugalmasak és elnyelik a padlóra, illetve az épület egyéb szerkezeti részeihez érkező rezgéseket. Továbbá a zárt cellák biztosítják a párazáró funkcióját, mivel az Isofoam nem szívja fel a vizet, valamint a hőmérsékletkülönbség miatt felhalmozódott nedvesség hatására sem veszíti el a szigetelő  tulajdonságát.

Milyen típusokkal találkozunk a piacon?

ISOFOAM IF 2 mm és az ISOFOAM IF 3 mm vastagságú habosított polietilén lemez (LD-PE)

Alkalmazási területe: laminált vagy szalagparketta burkolatok alatti kopogóhang-gátlásra alkalmas alátétréteg. Jellemzően kis forgalmú helyiségekben, mérsékelt teherbírás és normál akusztikai igénybevétel esetén. Ezzel együtt száraz aljzatfelületek kismértékű egyenetlenségeinek kiegyenlítésére is alkalmas. Nedvesebb aljzat esetén 0,05 mm vastag párazáró PE fólia alkalmazása is szükséges.

Lépéshang-csillapítás mértéke (7 mm lamináltpadló alatt beépítve):
ISOFOAM IF 2 mm: 19 dB
ISOFOAM IF 3 mm: 20 dB

ISOFOAM IF 5 mm és az ISOFOAM IF 10 mm vastagságú habosított polietilén lemez (LD-PE)

Alkalmazási területe:  közbenső födémeken – kiegyenlítve az aljzat kisebb egyenetlenségeit -, könnyű aljzatok, esztrichek rugalmas úsztatórétegeként építhető be, de alkalmazható téli időszakban végzett betonozásoknál a friss betonréteg fedésére is. Az ISOFOAM és az aljzatbeton vagy esztrich között technológiai szigetelésként min. 0,15 mm vastag PE fólia réteg elhelyezése szükséges. Isofoam IF 5mm lemezt úsztatott, könnyű aljzatoknál, esztricheknél alkalmazzák, melyek terhelése nem nagyobb 90kg/m2-nél. 4-5cm vastag aljzatrétegek alá építik be, így 17dB-lel tudja csökkenteni a zajszintet.

Úsztatott padlóknál különösen fontos alkalmazni az ISOFOAM 5 mm és 10 mm peremszegélyt, hiszen az úsztatott padlószerkezetek, illetve aljzatbeton esztrich rétegének falszerkezeti és felmenő szerkezetek közötti szakaszán meggátolja a hang terjedését.

ISOFOAM LF - ALUPET 2 mm, 3 mm, illetve 5 mm vastagságú, metalizált (alufólia) réteggel társított polietilén (LD-PE)

Alkalmazási területük:

ISOFOAM LF - ALUPET 2 és 3 mm: az UV-sugárzásnak nem kitett belső térben, hővisszaverő felületként alkalmazható, a fűtőtest mögé helyezve, metalizált oldalával a belső tér felé fordítva. Tartósan (+) 55°C alatti hőmérséklet esetén. Beépítése oldószermentes ragasztóval vagy mechanikusan rögzítve történik.

ISOFOAM LF - ALUPET 5 mm: könnyű aljzatbetonok és esztrichek rugalmas úsztatórétege. Fűtött aljzatbetonok (padlófűtés) alatt - fényes felével felfelé, habfólia részével lefelé fordítva építik be. A beton és a hőszigetelés között is elhelyezhető. 

A padlófóliák minden felületre rugalmasan beépíthetők, a kis súlyuk nem terheli az épületszerkezetet, ezért könnyen alkalmazhatók. Szagtalanok, vízállóak és alacsony a páraáteresztő tulajdonságuk. Továbbá ellenállóak az építőanyagok kémiai hatásával szemben is.

Az Isofoam a természet barátja. Polietilénből készült, amely élelmiszeripari termékek csomagolására szolgál, nem mérgező. Többszörösen újrahasznosítható. Az alkalmazása során nincs por vagy hulladék. Ez a zöld tulajdonság (ökológiailag elfogadható) megkülönbözteti más anyagoktól, amelyeket hangszigetelésként használnak.

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.